#DIARIC CULTURA ARTNIT selecciona dues obres d’art dels alumnes de l’IES Damià Huguet

ARTNIT selecciona dues obres d’art dels alumnes de l’IES Damià Huguet

by Diari Campos

La vuitena edició del Festival d’art contemporani Art Nit de Campos també donarà veu als adolescents, en aquest cas als alumnes de 1er d’ESO de l’IES Damià Huguet de Campos. Els alumnes presentaran dues propostes: Play Dog, inspirada en l’obra de Jeff Koons i Arròs i cúrcuma, inspirada en Wolfgang Laib. Aquestes dues obres formen part del projecte conjunt DHARTMUSEU, un Museu viu, creat per tots els alumnes de 1r d’ESO en el que els joves, treballant en equip, viuen l’Art i la Música com a mitjans de comunicació de les seves pròpies idees, com a mitjans d’expressió i com a instruments per transmetre i/o rebre emocions i sentiments.

Aquest projecte s’ha dut a terme a l’Institut Damià Huguet dins les assignatures d’Educació Plàstica i Música, on es persegueix despertar l’interès, la sensibilitat i el respecte cap aquestes dues disciplines artístiques i representa l’esclat final del Projecte SONART de l’IES Damià Huguet. Els principals objectius del DHARTMUSEU és donar eines als alumnes per a poder ser crítics i amb criteri en qualsevol museu o concert, entendre l’Art com a cultura social, de tots i per a tots, aprendre a gaudir de l’Art per l’Art , de la Música per la Música des de la sensibilització i l’experimentació, com a gaudi personal, amb llibertat, lluny d’esnobismes i estereotips.

Durant tres dies, els diferents grups d’alumnes del Projecte varen rebre els alumnes de 2n d’ESO del mateix centre i de 6è de Primària del CEIP Colònia de Sant Jordi, CEIP Ses Salines i CEIP Joan Veny i Clar de Campos, amb una visita guiada al DHARTMUSEU, on s’hi varen presentar 16 artistes i la seva obra, combinades amb les intervencions artístiques i algunes versions pròpies dels alumnes de 1r d’ESO.

Arròs i cúrcuma és un versió entre dues obres de Wolfgang Laib: 5 muntanyes que no es poden escalar i Oceà Ilimitat, una instal·lació amb 30.000 munts d’arròs i 3 de pol·len d’avellaner. Laib (Alemanya, 1955) és un artista conceptual i minimalista que treballa sempre amb materials naturals: pol·len, arròs, llet i cera d’abelles. Mai cerca fer obres gegants ni res que pugui semblar massa espectacular, ben bé el contrari, les seves obres conviden al recolliment, a la lentitud i al silenci. D’aquesta manera cerca la profunda relació de l’home i la naturalesa. En calma, hem de saber observar i… saber estar aquí i en aquest moment.

Play Dog és un versió de l’obra Play Doh, escultura de 27 peces independents d’alumini policromat, de Jeff Koons. Koons (Pensilvània, 1955) intenta “fer objectes sobre els quals no es pugui fer cap judici”. Les seves obres segueixen corrents com l’art minimalista i pop, encara que molts crítics l’han etiquetat com el principal artista kitsch. Avui en dia, Jeff Koons es troba entre els artistes vius més cotitzats d’Estats Units.