#DIARIC CULTURA Aero.sol: vola com tu vols! | Fet a Campos!

Aero.sol: vola com tu vols! | Fet a Campos!

by Diari Campos

La vida d’un poble no s’entendria sense la seva música. Al llarg de la seva història diferents compositors de tots els estils i registres han anat musicant la cultura i les festes de Campos i Sa Ràpita. Les seves cançons ja formen part de l’imaginari col·lectiu local. Avui és dimarts, l’horabaixa sagrat per als assajos del grup Aero.sol, batejat per aquesta simbiosi de dos noms, d’estar enlaire i el Sol. Un nom per treure-li les mil conclusions, així com l’humor i l’espontaneitat dels seus integrants que avui s’acosten a La Sala perquè compleixen 20 anys.

Davall les arcades de l’Ajuntament se senten les rialles de Miquel Rigo (Campos, 1979) guitarrista i vocalista, Rafel Adrover (Campos, 1979) a la guitarra i coros, Joan Mayans (Campos, 1982) als teclats, Salvador Oliver (Campos, 1988) guitarrista i corista, Kiko Cuesta (Ses Salines, 1981) baixista i Jordi Mayol (Montuïri, 1984) a la bateria. Ells sis, avui no venen a tocar i és per això que no duen les seves eines musicals. Però casualitats de la vida, un grapat d’instruments de vent antics decoren la sala on ens trobam i preparant les festes, un altre grapat de programes de la Mare de Déu d’agost també hi són presents. En veure per sorpresa aquells elements, l’amor incondicional per la música i els records de les verbenes de Campos i Sa Ràpita anunciades damunt paper il·lustren en tot el seu esplendor la il·lusió d’uns Aero.Sol curiosos per recordar el passat i fer sentir el present, perquè del futur han decidit no parlar-ne.

És al quilòmetre 0 del segle XXI quan l’any 2000 neix Aero.Sol com una boyband a la mallorquina. Cançons nostres, en mallorquí, que xerren de la vida d’aquí. Avui recorden els seus inicis en bars campaners com Districte 3, Dinàmic, Es Magatzem, Es Barceló… També tantes les revetlles i concerts per tota Mallorca, de pam a pam, de nord a sud i d’est a oest, des del Port d’Alcúdia a Sa Colònia passant per les festes de Sant Sebastià de Palma o per la fira del meló de Vilafranca. Experiències inoblidables són per exemple el concert compartint cartell amb El Canto del Loco a Campos l’any 2003 o recentment arribar a finalistes del Mallorca Live Fest a només un punt de guanyar. També recorden que s’anomenen Aero.sol perquè Sopa de cabra ja estava agafat. Són originals i actualment han fitxat per la discogràfica Rubio Produccions. Pensen que a nivell musical no segueixen els estàndards dels grups de rock. Combinen un parell d’estils: pop-rock renovat, indie… Una música que també quedaria molt bé si fos cantada en anglès. Però res de versions, l’essència del sextet són els temes propis fets entre tots, en dinàmiques en grup i enregistrats als discs, Somia i Vola (2012) i Atmosfera 2.0 (2014) i a l’EP Quatre (2020).

Tot i que el fort del grup és la música en directe i la seva actitud damunt els escenaris, aquest estiu no serà un any de revetlles ni de grans concerts. No debades, els dimarts segueixen sent motiu de retrobament musical. Els assajos continuen i l’espectacle dels Aero.sol segueix a les totes. Un exemple d’aquesta motivació és que ni el confinament ha impedit la posada de llarg de l’EP Quatre, la seva nova carta de presentació. Amb només quatre cançons, vint minuts de música, possiblement és el més diferent de tots i el que millor reflexa l’estat d’ànim i la vivència del dia a dia dels components del grup. Gaudeix d’un altre caire de producció i està mesclat a un estudi de Los Ángeles. Al darrere s’hi pot trobar una lluita constant de la dificultat d’avui dia de sobreviure a la indústria de la música, que va canviant imparable. Es pot escoltar com els altres dos discos a plataformes online com Spotify, Itunes o AppleMusic. 

Quatre és un recordatori que els Aero.sol són vius, que són aquí i disposats a donar guerra, però, sobretot, a donar amor, tema vertebral de l’EP. Un amor melancòlic que evoca els sentiments i pensaments dels sis anys darrers de silenci musical. Amb un missatge de positivitat i esperança canten al pas del temps, als amors per recuperar, a la infantesa, a la lluita en créixer, a les quatre coses de la vida… Reincidents, Animals, Tan Elegant i Petit són els darrers quatre hits de la música campanera que aquest estiu no podem deixar de consumir. Aquesta música és feta a Campos i, com un Aero.sol, vola com tu vols!

https://www.youtube.com/watch?v=fETaOJB5RVo

Contacte:
https://www.facebook.com/somaerosol/
https://www.instagram.com/somaerosol/

Contractació:
Rubio Produccions
produccion@tonirubio.com
609 562 522