#DIARIC SERVEIS SOCIALS Acció Urbana: NO ROLS LABORALS!

Acció Urbana: NO ROLS LABORALS!

by Diari Campos

Cada any, entorn al 8 de març, Dia Internacional de la Dona, la societat celebra la lluita de la dona recordant el llarg camí d’obstacles que es van haver de superar perquè la dona criada passàs a ser dona treballadora. La dona era discriminada sense poder accedir a uns estudis ni a una formació que li permetessin ser qui realment volia ser laboralment. En aquestes darreres dècades s’estan aconseguint uns avenços molt importants en aquesta matèria i la lluita per a la igualtat és cridada als quatre vents. A aquesta igualtat efectiva i real entre homes i dones només s’hi arriba amb el foment de l’educació i del treball sobre la base d’unes polítiques públiques i un marc normatiu que les garanteixin.

Des de l’Ajuntament de Campos s’ha volgut materialitzar aquest camí cap a la igualtat real amb una acció urbana per tal de desmitificar que hi ha professions que només poden exercir les dones i professions que només poden exercir els homes. Aquest projecte, que es pot veure a les banderoles penjades als fanals dels carrers Plaça i Convent de Campos i també al mural de la Plaça Can Pere Ignasi, així com també a través de les xarxes socials de l’Ajuntament de Campos, pretén rompre amb els estereotips de gènere que segueixen implantats dins la societat. Amb el lema NO ROLS LABORALS que han escollit l’alumnat de Batxillerat de l’IES Damià Huguet, l’artista fotògrafa Uschi Burger Precht ha fotografiat deu dones i homes en el seu lloc de treball:

Carlos, infermer de residència de persones majors
Esperança, guarda de seguretat
Ita, conductora de camió
Joana, pagesa
Maria, conductora de taxi
Maria, emprenedora i empresària de la construcció
Pedro, caixer de supermercat
Pere, botiguer de merceria
Tere, conductora d’autocar
Vanessa, jardinera i podadora

L’Ajuntament de Campos vol agrair a cada un dels protagonistes reals de l’acció i a les seves empreses que amb el seu sí han demostrat que la seva tasca diària pot servir de visibilització i inspiració a l’alumnat i a la societat en general per normalitzar que les professions no tenen gènere. Per tant, moltes gràcies a la Residència de la 3a edat de Campos, Trablisa, Servei de recollida selectiva, Erosky, Tendre i florit Joan Grimalt, Ca na Mongeta, Mas Guait, Maria Ferrer, Tere Arcos, Uschi Burger Precht, IES Damià Huguet i Servei de Desenvolupament Local.