#DIARIC CULTURA 20 anys | Batukada Terraroja

20 anys | Batukada Terraroja

by Diari Campos

20 ANYS

Benvolguts campaners i campaneres, 

Les festes de la Mare de Déu d’agost ja són aquí, i és impossible pensar en un correfoc sense la batukada, unes festes de la Mare de Déu d’Agost sense el passacarrers dels Macolins o un 15 d’agost sense sentir aquests ritmes que omplen els carrers de festa i alegria acompanyant en Freu. 

Fa 20 anys, tal dates com aquestes, va néixer un grup de panxa roja, un grup del poble, de música i ritmes brasilers, que dona espectacle i ritme a totes les festes del poble. I és per això que enguany volem oferir-vos un tast del que han estat aquests 20 anys de la Batukada Terraroja. 

Campos compta amb un grup de percussió que ha anat evolucionant durant aquests anys, passant per diferents estils musicals que provenen de Brasil. Al nostre poble van arribar fa uns 20 anys d’una manera no molt definida, sent més bé un grup de tamborers. 

Els inicis de la Terraroja eren un grup de poc més de 10 persones que s’uniren per animar les festes, a les ordres dels directors Marce Ventura i Pep Escales, adquirint així un estil molt personal. Així doncs, fou considerada una de les primeres batukades, per no dir la primera. 

Durant tots aquest anys aquest grup ha anat evolucionant, passant per diferents directors, canviant l’estil de la música, afegint balls…Aquesta evolució ens ha permès poder anar a molts de llocs a tocar, a festivals de batukada celebrats a mallorca, a concerts espectaculars, la televisió, amb actors i actrius coneguts per tot el món, però també fora de Mallorca, com Barcelona o València, on es va celebrar un concurs internacional de batukada. 

Al cap d’uns 10 anys l’atracció cap als instruments de percussió va ser per part dels més petits del poble, formant així una batukada infantil. Es Macolins, símbol dels petits macs que trobam a les terres campaneres, la Terraroja. També va començar amb un taller d’estiu, amb una iniciativa que no era ni molt manco arribar on han arribat molts dels integrants que han passat per la batukada infantil. Aquest grup d’entre 8 i 12 anys ha anat creixent, celebrant enguany el seu 11è aniversari. 

És per això que enguany volem convidar-vos a celebrar-ho amb nosaltres, una cel·lebració que organitzam amb molt d’entusiasme, amb ganes de que les nostres arrels en el poble de Campos segueixin fermes dins la Terraroja. Molt aviat informarem de quan serà i tot el que farem per celebrar els 20 anys d’aquesta gran família que s’ha anat formant durant tot aquest temps. 

Des d’aquí també volem donar les gràcies a tots els integrants que han passat per l’associació aquest anys, a tots els directors, però també fer una menció especial a tots els que ens han deixat durant aquest camí, que sabem que sempre estaràn entre tots nosaltres. 

Agrair també a l’ajuntament de Campos per tot el suport que ens ha donat durant aquests anys, que sense ells moltes coses no haurien pogut ser possible. 

I per acabar, agrair-vos a voltros, campaners i campaneres, haver llegit aquest petit tast dels 20 anys de la batukada, per ser-hi a cada festa que sortim a tocar per tots vosaltres, i també a totes les persones de fora poble que venen a disfrutar d’aquest meravellós grup que tenim a Campos. 

Salut, molts d’anys i visca Campos!

Batukada Terraroja